Radio 2

Ondanks coronacrisis, vijf nieuwe handelszaken in Landen

De voorbije maanden kreeg de stad Landen vijf aanvragen voor nieuwe handelszaken. Schepen van Lokale Economie Gary Peeters is verrast dat er in deze moeilijke coronatijden nieuwe handelaars bijkomen. Een danscafé opende begin juni al zijn deuren.

"Ik ben verrast", zegt schepen van Lokale Economie Gary Peeters, "in de omliggende steden horen we net dat er veel zaken sluiten. Bij ons gebeurt het tegenovergestelde. Ik ben daar uiteraard blij mee." Volgens Peeters zijn de nieuwe handelszaken misschien wel het gevolg van de starterspremie die Landen heeft ingevoerd. Wie een nieuwe zaak begint krijgt 4000 euro. "Dat is geen aalmoes", aldus de Landense schepen. 

Twee gloednieuwe aanvragen

Eén van de vijf nieuwe zaken, een danscafé, opende al op 8 juni zijn deuren. Zaterdag krijgt Taverne Rufferdinge na twee jaar nieuwe uitbaters. Begin augustus start een herenkledingzaak op de hoek van de Bondgenotenstraat en de Stationsstraat. Nadien is het de beurt aan een sushibar en aan een ijssalon op het Marktplein. Schepen Peeters  wist ons ook nog te melden - "dat is echt nieuws heet van de naald" - dat hij vandaag nog twee nieuwe aanvragen binnenkreeg.

Meest gelezen