Foto: Radio 2

Opnieuw plofkraak in Stabroek: veel schade, daders op de vlucht

Rond 4 uur vannacht is er een plofkraak gepleegd op een bankautomaat in het kantoor van Bpost in Stabroek. Er is veel schade. De daders sloegen op de vlucht. Hoe groot de buit is, is nog niet bekend. Vorig jaar gebeurde er ook al een plofkraak in Stabroek, in het bankfiliaal van BNP Paribas Fortis dat naast het postkantoor ligt.

De plofkraak gebeurde woensdagochtend rond vier uur op de geldautomaat in de inkomhal van het postkantoor in de Abtsdreef in Stabroek.

Er is veel schade aan het kantoor. Hoeveel de daders precies buit konden maken, is nog niet geweten. Ze sloegen meteen na de kraak op de vlucht. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en de politie onderzoekt de zaak.

Het is niet de eerste keer dat er in Stabroek een plofkraak gepleegd wordt. In oktober vorig jaar vond ook al een plofkraak plaats op het bankkantoor van BNP Paribas Fortis, dat vlak naast het postkantoor ligt.

Meest gelezen