Beeld van een vermoedelijke relschopper, dat de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft verspreid.

Politie verspreidt 30 foto's van vermoedelijke relschoppers tijdens Black Lives Matter-protest in Brussel

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft 30 foto's verspreid van vermoedelijke relschoppers na het Black Lives Matter-protest in Brussel begin juni. De politie vraagt om het te melden, als iemand informatie heeft. De relschoppers zorgden voor schade aan de Naamsepoort en op de Louizalaan. 

Het Black Lives Matter-protest verliep over het algemeen erg vreedzaam. Maar op het einde ontaardde het in rellen op verschillende plaatsen. Er werden onder meer winkels geplunderd op de Louizalaan. De relschoppers trokken ook naar de Naamse Poort. 150 mensen werden uiteindelijk opgepakt. 

Lees verder onder de foto:

Een vermoedelijke relschopper

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft nog niet alle relschoppers kunnen identificeren. De zone heeft beeldmateriaal uit de buurt geanalyseerd en verspreidt nu 30 foto's met vermoedelijke relschoppers. Op de foto's zijn onder meer jongeren te zien die een steen vasthouden, of een verkeersbord. De politiezone vraagt om het te melden, als iemand informatie heeft over de beschadigingen en plunderingen op winkels. Informatie mag gemaild worden naar het emailadres zpz.polbru.info@police.belgium.eu. U kan alle foto's bekijken op de facebookpagina van de zone.

Een vermoedelijke relschopper

Meest gelezen