Stad Oostende

Dit weekend naar het strand van  Oostende? Reserveren sterk aangeraden!

Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de 3 drukste stranden in Oostende geactiveerd. Reserveren wordt sterk aangeraden op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Het systeem moet ervoor zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden van elkaar.

De stad Oostende verwacht dit weekend veel volk aan zee, want het wordt warm en zonnig. Reserveren is daarom aangeraden voor 3 stranden: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand. Dus van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Plannen is dus de boodschap", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Gratis aanmelden

Iedereen kan vanaf woensdag 15 juli gratis aanmelden via de website van de stad Oostende, via de balie van Toerisme Oostende, het UiTloket of het gratis nummer 0800 62 167.

"Je krijgt dan een QR-code en met die code kan je de 3 drukste stranden van Oostende betreden", zegt directeur van Toerisme, Peter Craeymeersch. "Reserveren is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden. Anders riskeer je geen plaats te hebben. Uiteraard hebben we nog andere stranden, waar het sowieso rustiger is en waar je niet moet reserveren."

Meest gelezen