Radio 2

Tennistoernooi in Torhout stilgelegd na verschillende coronabesmettingen

In Torhout heeft de burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) een tennistoernooi stilgelegd nadat 6 leden van de plaatselijke club positief op COVID-19 hebben getest.

Op het toernooi waren uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. De besmetting hadden ze niet opgelopen op het toernooi, maar om mogelijke verspreiding te voorkomen moesten de wedstrijden worden gestaakt.

De besmetting kwam aan het licht toen 1 van de 6 een ingreep moest ondergaan. "5 vrienden uit dezelfde bubbel bleken ook besmet en meldden dat aan de organisatie", zegt voorzitster Nicole Devriese van tennisclub Houtland. “Ze gaven op en kwamen zeker niet meer langs. Zeker 20 leden hebben zich nog laten testen die allemaal negatief waren.”

Aan het toernooi deden 510 tennissers mee. Het ging van start op 5 juli en zou normaal eindigen op 19 juli. De leden van de club zelf mogen wel nog spelen op hun eigen tennisbaan.

Meest gelezen