Radio 2

Buiten trouwen in Oostende met uitzicht op de Mercator

Vanaf 1 augustus kunnen Oostendse koppels hun jawoord geven in openlucht. Het huwelijk wordt dan voltrokken op het grasperk voor het stadhuis met uitzicht op het beroemde schip Mercator. Je kan ook kiezen voor de binnentuin van het stadhuis.

De stad Oostende wou dit al langer doen. Buiten is een veiligere plaats sinds de coronacrisis, maar dit is geen maatregel specifiek voor COVID-19. 

Trouwen op locatie

Oostendenaars konden elkaar enkel in de Alice Freyzaal in het stadhuis eeuwige trouw beloven. Om het in de toekomst ook mogelijk te maken om te trouwen op locaties buiten het domein van het stadhuis, is een herziening van het huwelijksreglement nodig. Want wettelijk moet dat gebeuren op grond van het stadhuis. Buiten trouwen aan de voorkant of de achterkant van het stadhuis hoort daar wel bij. “We onderzoeken of er formules nodig zijn waarbij mensen ook op andere buitenlocaties kunnen trouwen", zegt schepen van Burgerzaken Hina Bhatti.

Plan B

Een geplande openluchtceremonie kan bij slecht weer toch plaatsvinden in het stadhuis. Buiten trouwen kan enkel op vrijdagmiddag en zaterdagochtend tijdens de maanden juli en augustus. Ook de aansluitende receptie vindt dan plaats in openlucht.

Meest gelezen