Verschillende wegen in Antwerpse haven kort afgesloten voor werken aan hoogspanningslijn

In de Antwerpse haven zullen deze zomer verschillende straten kortstondig afgesloten worden voor werken aan de hoogspanningslijn. Zo wordt de R2, in de omgeving van de Liefkenshoektunnel, verschillende keren afgesloten. Dit zal telkens maar een kwartier duren om de hinder te beperken.

In de Antwerpse haven wordt een hele zomer doorgewerkt aan de hoogspanningslijn. Elia, die het hoogspanningsnet in ons land beheert, zal daar elektriciteitsdraden trekken. Dankzij de nieuwe hoogspanningslijnen kan er meer elektriciteit geleverd worden aan de haven.

Zondag en 's avonds

Om de werken veilig te laten verlopen, moeten verschillende straten in Stabroek, Zandvliet en Beveren worden afgesloten. Deze maand wordt er vooral gewerkt aan de hoogspanningslijn die de R2 kruist, in de omgeving van de Liefkenshoektunnel. In het eerste weekend van augustus wordt de Noorderlaan afgesloten ter hoogte van de Lillobrug.

“We proberen de hinder te beperken door de wegen telkens maximaal een kwartier af te sluiten”, zegt Marleen Vanhecke van Elia. “We werken ook vooral in het weekend, op zondagvoormiddag, en in de week na 22 uur, omdat er dan minder mensen op de baan zijn.” De politie zal ook elke keer een omleiding voorzien.

Meest gelezen