Videospeler inladen...

Rinus Van de Velde maakt enorm doek voor Brussels Airport: "Inkomhal zou museum kunnen zijn voor wie op vliegtuig wacht"

Op 21 juli worden vier nieuwe kunstwerken in de openbare ruimte onthuld.  Kunstenaar Rinus Van de Velde palmt de inkomhal van Brussels Airport in Zaventem in. VRT NWS sprak met de kunstenaar in zijn atelier (zie video bovenaan). 

Door de coronacrisis wordt het geen nationale feestdag als alle andere. Op verzoek van koning Filip heeft Bozar daarom een viertal kunstenaars de opdracht gegeven om een nieuw werk te maken, bedoeld voor de publieke ruimte, in een openbaar gebouw of op straat.  Het project heet "Art reconnects Belgium".

yannick SAS=SAyS

Rinus Van de Velde maakt een tekening voor de inkomhal van Brussels Airport, in houtskool op doek. Het monumentale werk van 3 meter op 4  stelt een vrouw op een paard voor, op een "innerlijke reis". Het werk "Bringing people together, ..." moet tot nadenken stemmen in coronatijden, zegt Rinus Van de Velde in een gesprek met VRT NWS. Zijn werk is vanaf vrijdag te bewonderen op Zaventem.

Graffitikunstenaar Dema One werkt op de oostelijke gevel van Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) aan de Koningstraat, samen met een tiental jongeren. In Antwerpen beschildert Zenith (acteur Matthias Schoenaerts) een blinde gevel van een gebouw van de provincie. En in Charleroi gaat graffitikunstenaar elnino76 aan de slag op de financiëntoren. 

Meest gelezen