Vredegerecht Tienen terug naar de Grote Markt?

De kans bestaat dat het vredegerecht van Tienen terugkeert naar haar oorspronkelijke locatie op de Grote Markt. Nu is het vredegerecht gehuisvest in de Goossensstraat, maar het huurcontract loopt af en eind 2021 moet het vredegerecht daar weg. 

Het vredegerecht van Tienen was vroeger gehuisvest op de Grote Markt. Maar in de jaren 80 moest het vredegerecht verhuizen omdat het gebouw in slechte staat was. Intussen is het pand gerestaureerd en dus zou het vredegerecht terug kunnen naar haar historische locatie. Bovendien loopt het huurcontract af van het gebouw waar het vredegerecht nu zit. 

Meerwaarde voor Tienen

"Het zou voor de stad een goeie zaak zijn dat het vredegerecht opnieuw op de Grote Markt komt", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Het zou een meerwaarde zijn voor onze inwoners dat het midden in het centrum ligt. We zijn daarover aan het onderhandelen met de Regie der Gebouwen die verantwoordelijk is voor de huisvesting van het vredegerecht. We zouden het heel fijn vinden moest het vredegerecht een plaats krijgen op de vernieuwde Grote Markt."

Meest gelezen