bob van mol

Walkies4Events uit Kontich: "Je ziet de faillissementen rondom jou gebeuren en dat is angstaanjagend"

Het bedrijf Walkies4Events uit Kontich regelt walkietalkies voor grote festivals, maar dat valt deze zomer allemaal in het water. Geen Tomorrowland, Suikerrock, Sfinks of Reggae Geel, en dat betekent een gigantisch financieel verlies. Aan een paar kleine evenementjes kunnen ze wel meewerken, maar daarmee raken de rekeningen niet betaald. Het bedrijf verwacht niet veel van de Veiligheidsraad. Niemand kan met 100% zekerheid zeggen of de uitgestelde evenementen volgend jaar wel allemaal zullen kunnen doorgaan, dus de angst blijft erin zitten. 

"Ik heb lang hoop gehad," zegt zaakvoerder Dieter Jacobs, "maar zelfs al is er een versoepeling gekomen, dan nog is het financieel vaak ondoenbaar voor evenementen waar maar 200 mensen worden toegelaten. Tenzij ze met veel vrijwilligers werken. Normaal gezien zouden we vanaf maandag voor de komende 16 dagen actief zijn op Tomorrowland, en de andere festivals aan het voorbereiden zijn. We gaan het enorm missen.  Voor een paar kleinere evenementen zoals "drive in movies" leveren we zenders maar daarmee raken alle rekeningen niet betaald."

Niemand kan me zeggen dat er geen opflakkeringen meer zullen komen volgend jaar

Zaakvoerder Dieter Jacobs

De werknemers van het bedrijf zitten al van 13 maart thuis en komen pas terug in september. "Dan komen er wel wat wielerkoersen aan en een grote voetbalmatch, maar we hebben sowieso te weinig inkomsten om de winter te overbruggen," zegt Dieter Jacobs. "Het probleem is dat niemand me kan zeggen dat er geen opflakkeringen van corona zullen komen, zodat het nooit 100% zeker is dat volgend jaar de uitgestelde grote evenementen zullen doorgaan. Gelukkig zijn we een vrij gezond bedrijf, en hebben we vorig jaar het beste jaar ever gehad. Maar rondom mij ziet ik grote faillissementen gebeuren in de sector, en dat is angstaanjagend."

Meest gelezen