Zendmast in Watermaal-Bosvoorde in brand gestoken en helemaal vernield, een actie tegen 5G?

Er is brand geweest in een zendmast in Watermaal-Bosvoorde en volgens het Brusselse parket is de brand aangestoken. Wie de brand gesticht heeft, en wat het motief is van de dader, is nog niet duidelijk. De voorbije maanden werden er in Nederland en Groot-Brittannië al meerdere zendmasten in brand gestoken, als protest tegen het 5G-netwerk. Er wordt nog onderzocht of dat ook hier het geval is. 

In de nacht van maandag op dinsdag brandde een zendmast in Watermaal-Bosvoorde helemaal uit. "We werden opgeroepen voor een zendmast die in lichterlaaie stond", vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "De elektrische bekabeling van de toren is in vlammen opgegaan. Een technicus van Proximus heeft de hoofdschakelaar uitgezet en de elektriciteitsvoeding afgesloten.”

Een branddeskundige kwam ter plaatse om de oorzaak te achterhalen en de brand blijkt aangestoken te zijn. “Het gaat niet om een accidentele brand. Het onderzoek is lopende", zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. 

Wie de dader is en waarom de brand gesticht werd, is nog niet duidelijk. In Nederland en Groot-Brittannië werden de afgelopen maanden al vaker zendmasten in brand gestoken. Dat waren telkens acties tegen het 5G-netwerk, een supersnelle internetverbinding. Of dat ook in Watermaal-Bosvoorde het geval is, is nog niet duidelijk. Eerder dit jaar was er ook een brand gesticht in een zendmast in Pelt.

Meest gelezen