Videospeler inladen...

Zomer zonder Tomorrowland voor dj Dimitri Vegas (38): "Voelt niet aan als zomer, wereld naar België halen kan niet"

De zomer van 2020 wordt een zomer zonder festivals, want door de coronacrisis zijn massa-evenementen met duizenden bezoekers niet mogelijk. VRT NWS trekt de komende weken naar lege festivalterreinen met 5 mensen voor wie een zomer zonder hun favoriete festival een streep door de rekening is. Dj Dimitri Vegas (38) is opgegroeid in Willebroek, vlak bij De Schorre in Boom waar Tomorrowland wordt georganiseerd. Zijn muziekcarrière met broer Like Mike heeft 10 jaar geleden na hun debuut op het hoofdpodium van Tomorrowland een hoge vlucht genomen. Maar deze zomer verblijft Dimitri voor het eerst in jaren voltijds in België, met een lege agenda. "De muziekindustrie heeft geen aan-afknop, dus een doorstart op volle kracht zal niet voor meteen zijn."

Dj's Dimitri Vegas en Like Mike worden vaak in één adem genoemd met dancefestival Tomorrowland. Voor de broers Thivaios is het provinciaal domein De Schorre in Boom tijdens hun kindertijd jarenlang hun spreekwoordelijke achtertuin geweest. In 2010 worden ze op het hoofdpodium van Tomorrowland voor de leeuwen gegooid, met hun eerste optreden als hoofdact voor zo'n groot publiek. Intussen zijn ze de fiere huisdj's en ambassadeurs van het festival. Volgende week spelen ze een show op het virtuele Tomorrowland.

"Onze samenwerking voelt als een goed huwelijk, gebaseerd op vriendschap en wederzijds respect", vat Dimitri Vegas samen. "Deze periode voelt absoluut niet aan als zomer, maar het is wat het is. Elke artiest zit in hetzelfde schuitje."

Bekijk hier de reportage met Dimitri in het lege provinciaal domein De Schorre in Boom:

Videospeler inladen...

Meest gelezen