Helikopter in de Franse Alpen, archiefbeeld.
BELGA

Zwarte dag in de Franse Alpen: zeven slachtoffers in één dag bij vier dodelijke ongelukken

In de Franse Alpen zijn gisteren zeven mensen overleden bij vier verschillende ongelukken. De dodelijke slachtoffers zijn vier bergbeklimmers, een parapentepiloot en zijn passagier, en een wandelaar. Verschillende slachtoffers werden vandaag pas dood teruggevonden door de reddingsdiensten.

Alle ongelukken vonden gisteren plaats in het departement Haute Savoie.

Vanmiddag vonden de reddingsdiensten de lichamen van twee alpinisten, een Nederlandse man van 40 en een Franse vrouw van 30. Ze werden aangetroffen op meer dan 2.000 meter hoogte, in het massief van de Aiguilles Rouges.  

Enkele uren voordien waren in het Mont Blanc-massief ook al de lichamen gevonden van twee Italiaanse bergbeklimmers, twee zestigers. Ze waren gisteren gevallen tijdens de afdaling van de Mont Maudit.  

Abondance

Nog gisteren kwam ook een 71-jarige wandelaar om het leven bij een val in de buurt van de top van de Mont de Grange, de berg in het Chablais-massief die de Abondance-vallei domineert.

Nog in de Abondance-vallei verongelukten gisteravond twee mannen, een piloot en zijn passagier, tijdens een vlucht met een parapente of glijscherm. Hun parapente stortte neer op het dak van een woning. De twee mannen stierven ter plaatse. 

Meest gelezen