Foto Unsplash

Provincie Oost-Vlaanderen wint 16.000 euro uit wijnverkoop

De provincie Oost-Vlaanderen heeft voor de tweede keer een collectie wijnen verkocht uit haar wijnkelder. Die wijnen hebben een bedrag van 16.000 euro opgebracht. Een aantal van die flessen zijn zelfs verkocht voor 600 euro per stuk.

In de kelders van het provinciehuis van Oost-Vlaanderen ligt een grote collectie wijnflessen. De provincie heeft besloten om de wijnverzameling  te verkopen omdat ze enerzijds een wijnkelder niet meer van deze tijd vindt, anderzijds wil ze de opbrengst ervan investeren in fietspaden. Vorig jaar was er al eens een verkoop van een eerste lading wijn. Dat waren toen 950 flessen oudere wijn van vóór 1990 die in totaal 24.000 euro opbrachten. Nu zijn de jongere wijnen geveild voor 16.000 euro.

Wijnkelder

Waarom heeft een provinciebestuur een grote wijnkelder vol wijn? De deputés kochten vroeger in de jaren '70 flessen wijn die gedronken werden bij evenementen. Die flessen wijn brachten ze mee van reizen in het buitenland. Nu kiest het bestuur voor de korte keten met Oost-Vlaamse wijnen. 

kasto80

Meest gelezen