© VRT

"Vive le vélo!" gaat tijdens de Tour uitzonderlijk vanuit eigen land uitzenden

Corona of niet, er komt een nieuwe Tour de France dit jaar, en dus komt er ook een nieuwe reeks van de wielertalkshow “Vive le Vélo!” met presentator Karl Vannieuwkerke. Die zal elke avond op Eén te zien zijn van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 20 september. Maar hij zal dit keer niet vanop locaties doorheen heel Frankrijk uitgezonden worden. In de plaats daarvan trekt de show doorheen heel België. Dat maakte Karl Vannieuwkerke zelf bekend in de laatste aflevering van “Vive la vie!” op Eén. 

“Vive le vélo!”, zal dit jaar voor het eerst in veertien jaar niet door Frankrijk maar door België trekken. Dat hebben de redactie van het programma en netmanager van Eén Olivier Goris in samenspraak beslist. De populaire zomertalkshow van Eén sluit traditiegetrouw elke dag af tijdens de Ronde van Frankrijk. 

Bekijk de aankondiging van Karl Vannieuwkerke uit "Vive la vie!" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Ondanks corona komt er dit jaar wel degelijk een Tour, van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 20 september. En dus mocht “Vive le Vélo!” niet ontbreken – zij het dat de uitzendingen dit keer vanop locaties in eigen land zullen gaan. Dat maakte Karl Vannieuwkerke zelf bekend in de laatste aflevering van “Vive la vie!” op Eén. 

De invulling van “Vive le vélo!” blijft wel dezelfde. “Vive le vélo!” wordt ook dit jaar een wielertalkshow met drie gasten aan tafel en met een rondtrekkend karakter, maar dus wel dichter bij huis. In tegenstelling tot “Vive la vie!” zal “Vive le vélo!” niet enkel door Vlaanderen, maar door het hele land trekken.

Elke dag nieuwe gasten overbrengen naar 21 verschillende locaties in Frankrijk zou onbegonnen werk en onverantwoord zijn. 

presentator Karl Vannieuwkerke

“Een verstandige beslissing”, zegt gastheer Karl Vannieuwkerke. “Je wil niet naar Frankrijk voor een afkooksel van wat de mensen gewoon zijn. We voelen nu al aan alles dat elke dag nieuwe gasten overbrengen naar 21 verschillende locaties in Frankrijk een quasi onmogelijke opdracht zou zijn. En bovendien zou het onbegonnen werk en onverantwoord zijn om met je gasten in de loop van de dag in de buurt van het Tour-circus te komen."

"Dan moet je je terecht afvragen waarom je ze naar Frankrijk zou halen. Tijdens “Vive la vie!” hebben we al gezien dat ook locaties in eigen land zich perfect lenen tot het maken van een talkshow met een zomers karakter. Wielerliefhebbers hoeven zich trouwens geen zorgen te maken. “Vive le vélo!” blijft een talkshow over de Ronde van Frankrijk en door deze keer dichter bij huis te blijven zullen we ook gasten aan tafel krijgen voor wie het anders onmogelijk is om naar Frankrijk af te reizen.”

Sopraan Astrid Stockman en presentator Karl Vannieuwkerke in "Vive la vie!"
VRT

Ook sopraan Astrid Stockman, die indruk maakte tijdens “Vive la vie!”, zal van de partij zijn tijdens “Vive le vélo!” in eigen land. “Astrid heeft het fantastisch gedaan”, zegt Karl Vannieuwkerke, “en een speciale editie van “Vive le vélo!” in eigen land leent er zich ook uitstekend toe om haar rol door te trekken. We zijn zeer blij dat Astrid haar agenda in september nog heeft kunnen vrij maken.”

Overigens is in Nederland bij de tegenhanger van "Vive le vélo!" een gelijkaardige beslissing genomen: ook het NOS-programma "De avondetappe" gaat niet vanuit Frankrijk maar vanop  verschillende locaties in Nederland. 

De Ronde van Frankrijk én “Vive le vélo!” lopen van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 20 september op Eén.

Meest gelezen