Foto: Belga

Deze week 8 nieuwe coronabesmettingen in Boom: “Zoeken naar broeihaard is als zoeken naar een speld in een hooiberg”

In Boom zijn er in één week tijd acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen, op 18.000 inwoners. Het is één van de zwaarst getroffen gemeenten van de provincie Antwerpen. De gemeente heeft er geen zicht op waar die nieuwe besmettingen zich voordoen. “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg”, vertelt Francisco Sanchez (N-VA), waarnemend burgemeester van Boom.

De gemeente Boom heeft geen zicht op waar die nieuwe besmettingen zich voordoen. "Gaat het om een broeihaard, of zijn de gevallen verspreid", zegt  Sanchez. “We weten namelijk niet waar de broeihaard zit. Het virus kan in bepaalde wijken circuleren, op bepaalde pleinen en parken, of in cafés. We weten niet waar en dat is een enorme frustratie.”

Lokale maatregelen nemen

Boom wil graag maatregelen nemen om de verspreiding in te perken. “Als we weten waar het virus circuleert dan kunnen we misschien bepaalde maatregelen nemen. We willen echt dat die cijfers omlaag gaan, niet omhoog”, vertelt Sanchez.

Bekijk hier een bijhorende reportages uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen