320 sluikstorters betrapt in Antwerpen sinds strengere controles 

Sinds de strengere controles op sluikstorten in Antwerpen zijn er al meer dan 320 GAS-boetes uitgeschreven. Door de coronacrisis is het sluikstort in de stad toegenomen. Sinds het voorjaar moeten sluikstorters ook opdraaien voor de opruimkosten. "Dan kan een pizzadoos achterlaten tot wel meer dan 800 euro kosten", zegt schepen voor Stads- en Buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA).

Er wordt sinds juni strenger gecontroleerd op sluikstorten in Antwerpen omdat er sinds de coronacrisis opvallend meer afval wordt achtergelaten in de stad. Ondertussen zijn er nu al meer dan 320 GAS-boetes uitgeschreven. Vaak gaat het om mondmaskers en handschoenen die mensen op straat gooien, maar ook lege blikjes, flessen of afval van eten.

Een pizzadoos achterlaten kan je tot wel meer dan 800 euro kosten

Fons Duchateau (N-VA), Antwerpse schepen voor Stads- en Buurtonderhoud

Een GAS-boete kan oplopen tot 350 euro, maar daar blijft het niet bij, zegt schepen voor Stads- en Buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA). “Dit voorjaar hebben we een nieuw reglement aangenomen waarbij niet alleen maximaal 350 euro van de GAS-boete wordt aangerekend, maar ook de opruimkosten”, verduidelijkt hij. "Dan kan een pizzadoos achterlaten tot wel meer dan 800 euro kosten."

Sluikstort wordt in de hele stad aangetroffen, vooral langs de kaaien, in parken en op pleinen. Antwerpen zal dan ook de controles blijven uitvoeren. Die gebeuren ook vaak in burger om mensen makkelijker te kunnen betrappen.

Meest gelezen