Radio 2

Belle Epoquecentrum Blankenberge moet dakterras sluiten door agressieve meeuwen: "Ze stormen op je af"

Het "Belle Epoque Centrum" in Blankenberge heeft haar dakterras tijdelijk gesloten nadat museumbezoekers er zijn aangevallen door meeuwen. Een koppel heeft er een nest met een jong. 

Het Belle Epoque Centrum is een belangrijke toeristische plek in Blankenberge. Het museum vertelt de geschiedenis van de badstad, met een bezoekje aan het prachtige dakterras als kers op de taart.

Het meeuwenjong is niet uitgebroed op die locatie, maar logeert er nu wel. Als meeuwen met jongen zitten, kunnen ze zeer agressief zijn. De ouders zullen het beschermen tot het kan uitvliegen.

The Birds

Schepen van Erfgoed Alfons Monte (N-VA) is gisteren eens gaan kijken op het dakterras om te zien hoe erg het is. "Het is verschrikkelijk", zegt hij. Wat de schepen meemaakte doet denken aan de beroemde scènes uit The Birds van Alfred Hitchcock. “De meeuwen kwamen onmiddellijk op me af. Ze begonnen direct te pikken. Ik stond met mijn rug tegen de muur. Ik dacht: het zullen enkel de ouders zijn die me aanvallen, maar ze komen met een hele hoop af als je in de buurt probeert te komen van het meeuwenjong. Daar publiek toelaten zou onverantwoord zijn.”

Wachten tot ze gaan vliegen

Meeuwen zijn beschermde vogels. Het nest of het jong mag niet weggenomen worden. Dus zit er niets anders op dan te wachten tot het jong groot genoeg is om uit te vliegen. Dan pas gaat het dakterras weer open. 

Meest gelezen