© VRT - Sarah Daems

Belpop-wandeling leidt je door muzikale geschiedenis van Boechout

In Boechout kan je nu een wandeling van ongeveer vijf kilometer volgen langs de muzikale geschiedenis van de gemeente. Op tien plaatsen vind je een QR-code om zo een filmpje te bekijken met meer uitleg over de plek. “Er zijn een aantal evidente stops, zoals de plekken die Bart Peeters inspireerden, maar ook een aantal verrassingen”, vertelt Jan Delvaux die de Belpop-wandeling samen met Jimmy Dewit bedacht. 

Jan Delvaux en Jimmy Dewit van Belpop Bonanza brengen de muzikale geschiedenis van Boechout in kaart met een Belpop-wandeling door de gemeente. “We hebben tien belangrijke plekken geselecteerd. Daar hangt een bordje met een QR-code die je kan scannen. Dan krijg je een filmpje te zien waarin we heel kort de geschiedenis vertellen van de plek”, vertelt Jan Delvaux op Radio 2 Antwerpen.

De Heuvelstraat is de Abbey Road van Boechout

Jan Delvaux

“De Heuvelstraat is de Abbey Road van Boechout”, zegt jan Delvaux. “Het festival Sfinks is begonnen in de Heuvelstraat. Jan Leyers heeft er lang gewoond en heeft er samen met Paul Michiels “The Way To Your Heart” geschreven.”

Van Bart Peeters, naar “De Purperen Hei” tot de Brabançonne

Volgens Delvaux was Boechout de speeltuin van Bart Peeters. “Er zijn heel veel plekken die als inspiratie dienden voor zijn nummers of ernaar verwijzen. Dat zijn de evidente stops in de wandeling”, vertelt Delvaux.

“Maar er komen ook onverwachte plekken aan bod. De man die de tekst van “De Purperen Hei” heeft geschreven komt ook van Boechout, en de man die de Brabançonne heeft geschreven, is gesneuveld in de gemeente.”

Meest gelezen