Radio 2

Blankenberge pakt Grote Markt aan: ruimere terrassen, tramhalte en fontein

In Blankenberge komen er ruimere terrassen op de Grote Markt. Het plan is ook om er een fontein aan te leggen met kleur- en lichtspel. Er waren al langer plannen van het vorige bestuur, maar die zijn nu grondig aangepast.

Bij de plannen van het vorige bestuur ging er onder meer een ondergrondse garage komen. Maar dat ziet het nieuwe bestuur niet zitten. Dat idee is dus geschrapt en er is een nieuw ontwerp gemaakt.

Coronamaatregelen maakten het gezellig

De details worden nog onderzocht en besproken, maar de grote lijnen liggen vast. Er komt een tramhalte op de markt en meer groen. Je zal nog altijd kunnen parkeren op een deel van de Grote Markt, maar mensen zullen aangemoedigd worden om hun auto achter te laten aan de rand van de stad. Schepen van Openbare Werken Sandy Buysschaert. “Op die manier kan er van de Grote Markt een echt belevingsplein gemaakt worden. Waar er een mooie open ruimte is, met veel terrassen. We hebben het nu gezien tijdens de coronacrisis. Door de maatregelen hebben we extra uitbreidingen toegestaan van de terrasjes. Dat gaf een totaal andere, zeer gezellige sfeer.”

De heraanleg van de Grote Markt en straten errond wordt geraamd op zo'n 5 miljoen euro. Als alles vlot verloopt beginnen de werken in september volgend jaar al en zou de Grote Markt klaar zijn tegen de zomer erna.  

Meest gelezen