Burgemeester Rumst kijkt er persoonlijk op toe dat Woodfest Rumst dit jaar een zittend festival wordt

Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) wil er 100% zeker van zijn dat het festival Woodfest Rumst dit weekend veilig en coronaproof verloopt. Hij is op het festivalterrein geweest om alles te checken en heeft bevolen stoelen te zetten. De organisatoren wilden touwen spannen tussen de verschillende bubbels zodat er toch gedanst kon worden, maar dat vindt de burgemeester dus geen goed idee.

Morgen en zaterdag vindt in Rumst het jaarlijkse muziekfestival Woodfest plaats en de burgemeester is toch al eens extra op het terrein gaan kijken of alles daar volgens de coronavoorschriften kan verlopen. 
Hij wil namelijk situaties vermijden zoals vorig weekend in Liezele, bij Puurs-Sint-Amands. Daar begonnen de festivalgangers dicht bij elkaar te dansen en was er van coronamaatregelen niet veel meer te merken. Op het festival in Rumst wilden de organisatoren touwen spannen tussen de verschillende bubbels, zodat er toch gedanst kon worden. Maar dat vertrouwt burgemeester Jurgen Callaerts niet.

Als je mensen in een groep samenzet, ook al is dat je eigen bubbel, en er wordt muziek gespeeld en drank geserveerd, dan zouden mensen wel eens spontaan kunnen beginnen dansen zonder de afstand tussen de verschillende bubbels te bewaren

Jurgen Callaerts

Je zal dus niet mogen dansen op Woordfest Rumst. Als het er niet verloopt zoals afgesproken, zal het festival meteen stilgelegd worden, laat de burgemeester nog weten.

Alle info over het festival vind je op de website van Woodfest Rumst.

Meest gelezen