Google Maps

Eindelijk fluisterasfalt op de Ringlaan van Pittem

In Pittem komt er fluisterasfalt op een deel van de Ringlaan, de N37. De Vlaamse regering maakt er geld voor vrij: 2,6 miljoen euro. Het nieuwe asfalt moet er voor zorgen dat het lawaai van het verkeer meer wordt gedempt.

De Ringlaan (N37) is aangelegd in de jaren 80 om het verkeer tussen Pittem en Tielt weg te houden uit het centrum. Maar het is steeds drukker geworden en ook het lawaai neemt toe. Heel wat vrachtwagenchauffeurs gebruiken die weg ook omdat die gratis is, ze moeten er geen kilometerheffing betalen.

Maar sinds een deel van de weg hersteld is en er betonstroken zijn aangelegd, is het nog lawaai er nog toegenomen, zeggen buurtbewoners. "In de namiddag moeten we niet op ons terras zitten, want we begrijpen elkaar gewoon niet door het lawaai. Het is bijna onmogelijk om buiten te zitten." De bewoners zijn voorzichtig positief over de heraanleg van de Ringlaan in Pittem. Vorig jaar waren er ook al werken aangekondigd, maar er is nog niets aangepast.

Meest gelezen