Inwoners willen pleinen vernoemen naar beroemde Tienenaars

In Tienen hebben de beheerders van de Facebookgroep "Durf te vragen Tienen" voorgesteld om enkele pleinen te hernoemen naar bekende Tienenaars. Ze hebben de inspiratie gehaald in het buitenland.

Bart en Brahim van de Facebookgroep "Durf te vragen Tienen" hebben een voorstel gelanceerd om enkele pleinen te hernoemen naar enkele grote inwoners van de stad. "De inspiratie hiervoor heb ik gehaald in het buitenland", zegt Bart Thomas. "Ik ga vaak op reis en in Barcelona vind je Plaça de Catalunya, Venetië heeft zijn Plazza San Marco. Waarom zouden we de Grote Markt in Tienen niet omtoveren tot het Corsariplein, naar de gewezen televisiepresentator Tony Corsari?"

"Het is nu misschien het moment om de Grote Markt een nieuwe naam te geven",  zegt Bart, "want momenteel zijn de werken gestart om het marktplein te vernieuwen.  Het zou een erkenning zijn voor bijvoorbeeld Tony Corsari en Tienen tegelijkertijd ook meer uitstraling te geven", besluit Bart Thomas.

Walk of Fame

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) van Tienen vindt het alleszins een leuk voorstel, maar zij heeft toch een alternatief in gedachten. Partyka denkt aan een soort "Walk of Fame". Want een plein een nieuwe naam geven brengt heel wat administratieve rompslomp mee. "Wat wel zou kunnen is de 'originele' straatnamen vermelden onder de straatnaamborden. Zo is de 'Veemarkt' voor Tienenaars nog altijd de 'Koeimet'. We moeten alleszins fier zijn op onze rijke geschiedenis en daar gaan we werk van maken", zegt de burgemeester nog.

Meest gelezen