Foto: Radio 2

Kermis in Diest van start met de nodige maatregelen: "Mondmaskers dragen en geweren ontsmetten."

De kermis in Diest gaat vandaag van start. Dat is een paar dagen later dan normaal. Door de coronamaatregelen staan de kramen niet op hun gewoonlijke plaats en is het dragen van een mondmasker verplicht.

De kermis in Diest gaat vandaag officieel van start. Door de coronamaatregelen is die een aantal dagen ingekort. En de kermiskramen staan dit jaar op een andere plek, buiten het stadscentrum. "Het is nu de eerste keer dat de kermis hier staat, maar ik denk dat het zo gaat blijven voor de volgende jaren," zegt Rita Jans van het schietkraam. "Het centrum is wel gemakkelijker want dan kunnen de ouders en grootouders een terrasje doen terwijl de kinderen naar de kermis gaan. Nu moeten de ouders echt meegaan."

Mondmasker

Het dragen van een mondmasker is verplicht als je boven de twaalf jaar bent. Geertrui Van Tinnen, bezoeker van de kermis: "We zijn blij dat de kermis kan doorgaan en als dat kan door een mondmasker te dragen is dat zeker geen probleem voor ons."

Na elke klant moeten we de geweren ontsmetten  

De uitbaters van de kermiskramen moeten ook extra maatregelen nemen. Rita Jans: "Na elke klant moeten we de geweren ontsmetten en we maken de klanten ook duidelijk dat ze afstand moeten houden. Maar iedereen volgt dat vrij goed op."

Foto: Radio 2

Meest gelezen