Harold Versteeg

Leuven verdubbelt aantal elektrische dienstfietsen

De stad Leuven verdubbelt het aantal elektrische dienstfietsen. Dit zat in de pijplijn, maar wordt versneld door de coronacrisis. Door de afstandsregels is het aantal inzittenden in dienstvoertuigen immers beperkt tot twee. Ook stadsdiensten zoals de groendienst en de reinigingsdienst, namen daarom de afgelopen maanden naast de wagen ook de fiets om hun taken uit te voeren.

De stad maakte al werk van de verduurzaming van de dienstverplaatsingen. "Maar door de coronacrisis wordt het aantal elektrische dienstfietsen nu versneld uitgebreid", zegt schepen van personeel en aankoopbeleid Thomas Van Oppens: "We hadden tot nog toe een 40 dienstfietsen, maar die bleken ontoereikend. En we hebben dan meteen gekozen voor een verdubbeling van die elektrische dienstfietsen, om er voor te zorgen dat iedereen op een veilige manier zijn dienstverplaatsingen kan maken. 

"Het is ook goed voor de gezondheid van onze medewerkers . En we willen als stad het voorbeeld stellen op vlak van milieu, klimaat en mobiliteit. Het is dus een hele goede zaak dat de elektrische fietsen intensief gebruikt worden", aldus Van Oppens.  Achttien Leuvense fietshandelaars werd gevraagd om een offerte in te dienen.

Meest gelezen