Videospeler inladen...

Al meer dan 11.000 reservaties voor het strand van Oostende komend weekend

Oostende verwacht een druk verlengd weekend aan de kust en werkt daarom voor het eerst met een reservatiesysteem. Meer dan 11.000 mensen hebben voor het komend weekend al een plekje gereserveerd op het strand, waarvan 3.500 voor nu zaterdag.

Met de start van het bouwverlof, de Nationale Feestdag en het mooie weer, verwacht Oostende veel volk aan de kust. Daarom moet je tussen 18 en 22 juli voor het eerst reserveren voor een plekje op het strand. Dat is zo voor de drie drukste stranden in Oostende: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand, tot aan de Venetiaanse Gaanderijen. Voor de andere stranden hoef je niet vooraf te reserveren. 

De eerste reservaties komen heel vlot binnen. De stad kreeg al meer dan 11.000 reservaties binnen, waarvan meer dan 3.500 voor de eerste dag, nu zaterdag. Per dag zijn er op de 3 drukste stranden samen 15.000 plaatsen voorzien. In totaal kan Oostende ongeveer 40.000 mensen ontvangen in de bewaakte zwemzones.

Of je vooraf moet reserveren wordt altijd vooraf aangekondigd. "Alleen zo kunnen we mensen een veilige plek garanderen op  het strand", zegt Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende.

Op deze manier kunnen mensen veilig naar Oostende komen, met gegarandeerd een plekje op het strand

Peter Craeymeersch, Toerisme Oostende

Je plekje reserveren op het strand is gratis en kan online op www.visitoostende.be. Daar kan je ook zien of het nodig is om je aan te melden of niet. Je bent ook welkom in de toerismekantoren en op het nummer 0800 62 167.

Bekijk hieronder ook het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen