Pakjes ophalen en verzenden in Halen via drie pakjesautomaten: "Op wandelafstand van je huis of je werk"

Bpost heeft drie pakjesautomaten geïnstalleerd in Halen, aan twee sporthallen en aan de parking van het domein Panhoven. De pakjesautomaten moeten online bestellen nog makkelijker maken. Je kan 24 uur lang gebruik maken van de pakjesautomaten, 7 op 7. 

BPost installeerde in Halen niet een maar drie pakjesautomaten. "Dat lijkt misschien veel", zegt Charlie Geeraerds van Bpost. "Maar we willen net dat iedereen zijn pakjes gemakkelijk kan afhalen of versturen, bijna op wandelafstand van je huis of je werk." De pakjesautomaten in Halen staan aan de parking van domein Panhoven in Loksbergen en aan de sporthal De Koekoek in het centrum van Halen en aan sporthal De Kambergen in Zelem.

Hoe werkt het?

Elke pakjesautomaat heeft 70 lockers. Die zijn 24 uur per dag en 7 dagen op 7 toegankelijk. Je kan de lockers alleen openen met een QR-code die je toegestuurd krijgt als je pakje geleverd is. Die code scan je aan de pakjesautomaat en dan gaat het deurtje van je locker open en kan je je pakje eruit halen.

"Als mensen hier een pakje willen ontvangen, kunnen ze  dat aanduiden in de webshop of via de app van BPost", legt Geeraerds uit. "Zo weet de postbode meteen dat hij niet langs je huis moet komen, omdat je bijvoorbeeld toch niet thuis bent. Maar ook een pakje versturen of terugsturen kan heel gemakkelijk via een pakjesautomaat."

"De pakjesautomaten maken het leven van onze inwoners weer wat gemakkelijker", vindt burgemeester Erik Van Roelen (CD&V).  "Ze hoeven nu geen rekening meer te houden met de openingsuren van het postkantoor."  Bpost installeerde in heel België intussen al 263 pakjesautomaten.

Meest gelezen