Foto: Circus Poker Club

Pokeren met mondmasker bij de grootste pokerclub van Vlaanderen in Wilrijk

De grootste pokerclub van Vlaanderen, Circus Poker Club in Wilrijk, is gisteren na een lange sluiting eindelijk terug open voor het publiek. Spelers kunnen terug samen aan tafel een kaartje leggen, maar wel met een mondmasker. Pokeren met een mondmasker mag wel degelijk volgens de officiële spelregels, vertelt Kristof De Deken, uitbater Circus Poker Club in Wilrijk. “Het is niet verboden om een pet of een sjaal te dragen. Een mondmasker kan in principe dus ook.” 

Als speler is het belangrijk om een pokerface, een emotieloos gezicht, te houden. Zo kunnen je tegenspelers je kaarten niet aflezen via je gedrag. “Voor sommige spelers is het mondmasker een voordeel, het maskeert bepaalde tikjes. We kunnen moeilijker andere spelers lezen en het spel wordt daardoor moeilijker”, vertelt De Deken.  

Meer dan 50 spelers aanwezig op eerste tornooi

Gisteren vond de eerste speeldag plaats in Wilrijk. “Meer dan 50 spelers zijn naar de club gekomen om te spelen. De commentaren waren ook zeer positief, wat leuk is om te horen. We hadden op voorhand een aantal bevragingen gedaan bij de spelers en één op de drie was echt wel aan het wachten op de heropening. Zij waren er gisteren dan ook meteen bij”, aldus De Deken.

Coronaproof tornooi

Op een pokertornooi moet je normaal van tafel wisselen om door te schuiven naar de volgende ronde, iets wat nu met de coronamaatregelen niet kan vertelt De Deken. “Als club hebben we ervoor gekozen om het zo veilig mogelijk aan te pakken. We spelen volgens een specifieke tornooi format waarbij de spelers aan één tafel blijven zitten gedurende de verschillende rondes.” Zaterdag wordt de finale van het eerste tornooi na de lockdown gespeeld in de club. 

Foto: Circus Poker Club

Meest gelezen