Reggae Geel dit jaar met verschillende kleinere evenementen

Het festival Reggae Geel trekt normaal zo’n 50.000 bezoekers. Dit jaar voorziet de organisatie van het festival een coronaproof alternatief. In heel Geel vinden een aantal kleinere evenementen plaats en er worden concerten gegeven in het Stadspark. “Of je voor alle optredens moet reserveren, moeten we nog bekijken. We wachten nog even af hoeveel enthousiasme er is”, zegt organisator Johan Tackx. 

Reggae Geel voorziet dit jaar een veel kleiner alternatief voor het festival dat normaal gezien meer dan 50.000 bezoekers trekt. “Door de coronacrisis kon het groot festival natuurlijk niet doorgaan, maar van zodra we konden, zijn we verschillende kleinere evenementen beginnen plannen”, zegt organisator Johan Tackx. 

In de avond schakelen we een versnelling hoger met een aantal optredens

Johan Tackx, organisator Reggae Geel

Op 1 augustus opent Reggae Geel, zoals al enkele jaren, met Fanfakids, een fanfare van kinderen die met trommels door de straten van Geel trekt. “Een aantal mobiele muziekinstallaties gaan die dag pop-up feestjes geven in enkele horecazaken. In de avond schakelen we een versnelling hoger met een aantal concerten in het Stadspark van Geel met onder andere de Belgische band Pura Vida”, zegt Tackx. 

Plaats reserveren

Om toe te zien dat de coronamaatregelen worden gerespecteerd, schakelt Reggae Geel extra personeel in en voor Pura Vida moet je reserveren. Of je op voorhand voor alle optredens moet reserveren, is nog niet zeker. “We wachten nog even af om te zien hoeveel enthousiasme er is”, zegt Tackx.

Meest gelezen