Belga

Zoekactie naar lijk in bos in Pécrot in zaak Bende van Nijvel afgelopen: niks gevonden

De zoekactie naar een mogelijk lijk in een bos in het dorpje Pécrot in Waals-Brabant is op niks uitgedraaid. Speurders waren er op zoek naar het lichaam van persoon die gelinkt zou wordt met de zaak van de Bende van Nijvel. Maar er is niks gevonden.

In een bos in Pécrot,  een dorp in de gemeente Grez-Doiceau in de provincie Waals-Brabant, hebben speurders gisteren en vandaag gezocht naar een lichaam. De speurders zochten naar het lichaam van een persoon die gelinkt zou worden met de zaak van de Bende van Nijvel. Maar de zoekactie is nu stopgezet. Er is niks gevonden.

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De voorbije weken gaf de onderzoeksrechter op de zaak al verschillende keren de opdracht tot een onderzoeksdaad. Zo werd er vorige maand nog een foto verspreid van een onbekende man, die met een semi-automatisch geweer in een bos staat. Het gaat om een foto die al jaren in het dossier zit, maar de identiteit van de man was nog niet duidelijk. En vorige week was er ook nog een huiszoeking in Zuid-Frankrijk in het dossier, waarbij munitie en een granaat werd gevonden. De tijd dringt in elk geval om het dossier op te lossen, want de zaak verjaart over 5 jaar. 

De Bende van Nijvel pleegde een reeks gewelddadige overvallen in de jaren 80. In totaal vielen tussen 1982 en 1985 28 doden en ruim 40 gewonden. Vooral de bloedige roofovervallen op de supermarkten van Delhaize staan in het collectieve geheugen gegrift. Bij de laatste en bloedigste overval, in de Delhaize van Aalst op zaterdag 9 november 1985, vielen 8 doden.

De foto van een onbekende man die midden juni van dit jaar werd verspreid.

Meest gelezen