Antwerpse Stadsgidsen vertellen verhalen op bekende en minder bekende pleintjes

De Koninklijke Gidsenvereniging van Antwerpen lanceert vandaag hun project “Het Zomert op de Antwerpse Stadspleintjes”. De Antwerpse gidsen selecteerden 10 bekende en minder Antwerpse pleinen en leiden er kleine groepjes mensen rond gedurende zo'n 50 minuten.  Helemaal coronaproof dus.

 

Vanaf vandaag kan je in totaal 10 pleintjes in Antwerpen bezoeken met een gids, onder het motto “Het Zomert op de Antwerpse Stadspleintjes”. De wandelingen duren een klein uurtje.  “Heel ver wandel je niet, maar dat hoeft ook niet", zegt stadsgids Wim Van Hauteghem. "Er is zoveel moois te zien en te vertellen, want elk pleintje heeft zijn eigen typische verhaal en geschiedenis."

Je kan kiezen tussen het Operaplein, het De Coninckplein, het Astridplein, Kievitplein, de Bolivarplaats, de vernieuwde Scheldekaaien, het Schengenplein, het  Zaha Hadidplein, De Graanmarkt en het Mechelseplein.
De wandelingen worden georganiseerd in juli, augustus en september, telkens afwisselend op een donderdag en een zaterdag. 

Het  De Coninckplein bijvoorbeeld heeft een beruchte geschiedenis maar is tegenwoordig vooral een smeltkroes van verschillende culturen. Onze gidsen zullen hun best moeten doen om niet langer dan 50 minuten te vertellen

Stadsgids Wim Van Hauteghem

"Je kan makkelijk 2 wandelingen combineren", vertelt Van Hauteghem nog. "Er liggen telkens 2 pleintjes in dezelfde buurt. Tussendoor kan je bovendien lokaal shoppen ef een terrasje doen", lacht hij nog.

Op de website Antwerpen Straalt vind je alle praktische inormatie. 

Meest gelezen