3 coronabesmettingen op kampen van Vlaamse jeugdbewegingen

De eerste besmettingen met het coronavirus op kampen van de Vlaamse jeugdbewegingen zijn een feit. Twee scouts en één jongere van Chiro Vlaanderen zijn op kamp besmet geraakt. 

Bij Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn er voor het eerst twee leden op kamp besmet geraakt met het coronavirus. Het gaat om twee gevallen bij twee verschillende scoutsgroepen, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Op het kamp in Kinrooi waar  de Chiro Jezus-Eik kampeerde, heeft één van de jongeren positief getest op corona.

De laatste dag

Het kamp in het Limburgse Kinrooi was net aan zijn laatste dag toe. Het moest dan ook niet vroeger beëindigd worden dan voorzien.  Het was een jongen uit de groep van de 13 tot 17-jarigen die besmet raakte. Alle andere 47 jongeren van die groep en de leiding werden ook getest, maar iedereen is negatief.

Ze moeten nu allemaal nog tot volgende week vrijdag in quarantaine blijven tot ze een tweede keer negatief worden getest.

De woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen geeft liever geen details over de groepen en de locaties van de kampen die getroffen zijn. Hij wil zo onnodige paniek vermijden. 

Dat wil toch wel zeggen dat onze leiding met veel verantwoordelijkheidszin en toewijding de maatregelen opvolgt

Jan Van Reusel, Scouts en Gidsen Vlaanderen

"Op het ene kamp testte een jongen positief op corona, twee dagen na het kamp", wil Van Reusel er toch over kwijt.  "Dat wil zeggen dat dat kamp dus niet vervroegd is stopgezet. Wel zijn alle ouders en leden van de groep geïnformeerd. Er wordt nog bekeken of ze  in quarantaine moeten gaan."

"Bij het andere kamp was er een foerier die op voorkamp positief heeft getest", legt Van Reusel uit. "Daar zijn we nu aan het bekijken wat dat betekent voor dat kamp. Als die foerier in een afzonderlijk bubbel zat, zou dat kamp nog kunnen doorgaan, maar dat zijn we nog aan het bekijken met de huisarts. Alle leden en hun ouders zijn op de hoogte gebracht."

Ondanks de twee besmettingen is Van Reusel nog altijd tevreden over hoe de kampen tot nu toe verlopen. "Voorlopig is er nog niemand vervroegd naar huis gestuurd", besluit Van Reusel. "Dat wil toch wel zeggen dat onze leiding  met veel verantwoordelijkheidszin en toewijding de maatregelen opvolgt en dat de bubbels van 50 hun nut bewijzen en dat daarin comfortabel gekampeerd kan worden."

Meest gelezen