DOVO moet alweer uitrukken voor "bom" in Herent, maar het blijkt een verroeste brandblusser

De ontmijningsdienst DOVO is vandaag voor de tweede dag op rij moeten uitrukken voor een bom, hoewel het deze keer niet om een echte bom ging. Het bleek om een oude brandblusser te gaan die verroest was. 

De politie van de zone Herko kreeg vanmiddag een oproep omdat er een bom was gevonden bij graafwerken op de Tildonksesteenweg in Herent. Korpschef Walter Endels doet het verhaal: "Kort na de middag kregen we melding van een bedrijf dat tuinaanleg doet, dat ze bij graafwerken gestoten waren op iets dat leek op een bom uit de oorlog. Zo wordt dat dan beschreven. Onze ploegen zijn meteen ter plaatse gegaan, hebben de plaats afgezet, iedereen verwijderd en DOVO verwittigd."

Bij nazicht bleek het om een brandblusser te gaan die waarschijnlijk al lang in de grond stak. "Ik ben zelf ter plaatse geweest en ik kan je verzekeren dat het verschil met een oorlogprojectiel moeilijk te zien was. De cillindervorm leek heel sterk op een obus. De verwarring was wel wat groot, maar gelukkig, ik heb liever dat het een brandblusser is dan een effectieve bom", aldus korpschef Walter Endels.

Tweede dag op rij

Gisteren werd er effectief een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het was een landbouwer die de bom op zijn veld had gevonden en er niets beter op vond dan de bom naar het gemeentehuis te brengen, daar is ook de politie gevestigd. "Ik denk dat het gewoon om een toeval gaat. Gisteren ging het om een mortier van Engelse makelij uit de Tweede Wereldoorlog. Het was een landbouwer die het naar ons bracht, dat hebben we natuurlijk liever niet. UIteindelijk heeft DOVO dat op een veilige manier kunnen afvoeren. Dat was een stuk spannender dan het verhaal van vandaag. Maar we maken er liefst geen gewoonte van", besluit Walter Endels. 

Meest gelezen