"Bal National" wordt "Balcon National": Brusselaars vieren nationale feestdag op hun balkon

De organisatoren van het jaarlijkse "Bal National" op het Vossenplein in Brussel lanceren een alternatieve versie: "Balcon National". Omwille van de coronacrisis kan het jaarlijkse volksfeest op de vooravond van 21 juli dit jaar niet doorgaan.

Samen met verschillende verenigingen, de hulpdiensten en de reinigingsdiensten van de stad Brussel hebben de drie presentatoren een televisieprogramma opgenomen. Dat zal worden uitgezonden op de website van "Bal National" en op de Brusselse televisiezender Bruzz. Het is de bedoeling dat de Brusselaars de Belgische feestdag - al dan niet met mensen uit hun bubbel - vieren op hun eigen balkon met behulp van de show.

Eén van de presentatoren van het "Bal National" is Swa, hij noemt zichzelf de één van de conciërges van het Vossenplein, zo vertelde hij in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant.  "Door het coronavirus is het Vossenplein nu gesloten en moeten we op ons balkon blijven", zegt Swa. "We gaan wel chanteiren, danseiren en ons amuseiren zoals we dat op het "Bal National" en de "Resto National" ook doen. Maar nu dus vanop ons balkon. Iedereen kan in zijn eigen bubbel van maximum 15 mensen het programma volgen vanop afstand op zijn televisietoestel of via het internet", aldus Swa.

Meest gelezen