Britse prinses Beatrice, dochter van de omstreden prins Andrew, in alle stilte getrouwd (maar de Queen was er wel bij) 

De Britse prinses Beatrice, de oudste dochter van de in opspraak geraakte prins Andrew, is vanochtend in alle stilte getrouwd met de Italiaanse projectontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi. De intieme plechtigheid vond plaats in een kerkje op het koninklijk domein van Windsor. De Queen en haar echtgenoot prins Philip waren daarbij aanwezig. Oorspronkelijk zou het huwelijk eind mei plaatsvinden in St James’s Palace in Londen, maar corona gooide roet in het eten. De plechtigheid was niet van tevoren aangekondigd. 

Prinses Beatrice (31) is vanochtend vrijdag totaal onaangekondigd getrouwd met haar verloofde, de Italiaanse projectontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi. De plechtigheid vond plaats in het kleine kerkje All Saints Chapel vlak bij Royal Lodge, de woning die haar gescheiden ouders prins Andrew en Sarah, hertogin van York delen op het koninklijk domein van Windsor. 

Oorspronkelijk zou het huwelijk met veel luister ingezegend worden op 29 mei in de kapel van St James’s Palace in Londen, gevolgd door een receptie in de tuin van Buckingham Palace. Maar door de geldende coronamaatregelen was dat onmogelijk geworden.

Intieme plechtigheid

De intieme plechtigheid in Windsor werd bijgewoond door naaste familieleden, onder wie de Queen en haar echtgenoot prins Philip, Beatrices grootouders. Die verblijven sinds de lockdown even verderop in Windsor Castle. Verder vermeldt het officiële persbericht enkel dat alle geldende maatregelen strikt in acht werden genomen. 

Dat de plechtigheid nu fors is teruggeschroefd en onaangekondigd plaatsvindt, is wellicht mooi meegenomen voor prins Andrew. Die bevindt zich in het oog van de storm na beschuldigingen van seks met een minderjarig meisje in de zaak-Epstein. 

De romance tussen Edo en prinses Beatrice begon trouwens op het huwelijk van haar jongere zus Eugenie, dat met grote luister ingezegend werd in de historische St George’s Chapel, ook in Windsor, nu bijna twee jaar geleden. 

Beide families kenden elkaar al jaren, maar pas toen Edo en Beatrice elkaar na lange tijd terugzagen op het huwelijk van prinses Eugenie is de vonk overgeslagen. 

Het contrast met de sobere plechtigheid voor prinses Beatrice kan haast niet groter zijn. Prinses Eugenie trouwde op 12 oktober 2018 met haar verloofde Jack Brooksbank. Toen was er nog geen vuiltje aan de lucht voor prins Andrew, en zijn ex-echtgenote Sarah straalde van geluk. Er waren toen ook verschillende sterren uitgenodigd, onder wie tenor Andrea Bocelli , "X Factor"-jurylid Robbie Williams en topmodellen Cara Delevigne en Naomi Campbell. Vijf maanden eerder was in dezelfde St George's Chapel het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle ingezegend. 

The Royal Chapel of All Saints bij Royal Lodge, op het koninklijk domein van Windsor, waar de plechtigheid plaatsvond.

Meest gelezen