Archieffoto van ongeval, 2018.

Zwaar beschadigde brug over de Brusselse Ring in Buizingen wordt voorlopig niet vervangen. "Mensen moeten blijven omrijden"  

Er komt voorlopig geen nieuwe brug over de Brusselse Ring in Buizingen. Die raakte twee jaar geleden zwaar beschadigd toen een vrachtwagen er tegen reed en in brand vloog.  Voor de huidige minister van mobiliteit Lydia Peeters is een nieuwe brug geen prioriteit. De gemeente Halle, waartoe Buizingen behoort, betreurt die beslissing.

Een nieuwe brug over de Brusselse Ring in Buizingen is dus op de lange baan geschoven. Twee jaar geleden was een vrachtwagen er tegen gereden en die vloog hierbij in brand. Daardoor raakte de brug beschadigd. Toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) had een ontwerp voor een nieuwe brug besteld. Maar de huidige minister Lydia Peeters (Open VLD)  wil voorlopig geen geld vrijmaken voor een nieuwe brug. 

Een omweg van 6 kilometer of meer

"Het uitstel van een nieuwe brug is geen goed nieuws voor de inwoners van Buizingen", zegt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke.  "De bewoners die aan de overkant van de brug wonen en naar Buizingen willen komen, moeten nu een omweg van 6 kilometer of meer maken", voegt de schepen eraan toe. "Zoals de kaarten nu liggen, zal de brug niet worden heropgebouwd in deze legislatuur en dat vinden we bijzonder jammer", zegt de schepen nog.  "We hopen dat de bouw van de brug er toch zo snel mogelijk komt voor de getroffen inwoners", besluit de schepen. 

Meest gelezen