Buitengewoon

Koppel uit Bree organiseert pizzeria in buitenlucht: "Italiaanse vibes midden in het veld"

In Bree organiseren Michiel Aerts en Fleur Brebels eetavonden, onder de naam "Buitengewoon". Je kan er bij zonsondergang samen met je bubbel van een huisbereide maaltijd genieten. Het koppel probeert een Italiaans gevoel te creëren, met een pizza gemaakt van lokale producten.

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. Hun reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig?

Michiel en Fleur organiseren in Gerdingen (Bree) elk weekend een soort eetavond in buitenlucht, voor iedereen die een leuke activiteit zoekt tijdens een staycation. Gasten krijgen een volledig pakket voorgeschoteld met een 3-gangen menu en verschillende drankjes die allemaal afkomstig zijn van handelaren in de buurt. Een aanhangwagen bouwden ze om tot pizza-oven waar Michiel dan ter plekke in kan bakken, terwijl Fleur iedereen bedient.

"We hebben een Toscaanse setting proberen te maken met verschillende versieringen, zoals bloemen op de tafels en lampjes in de tent. Als de zon ondergaat en je zit hier met je wijn en een pizza, creëert het echt een Italiaanse vibe", zegt Michiel. 

(Lees verder onder de foto:)

Buitengewoon

Lokale ondernemers worden gesteund

Het eten en drinken dat mensen hier voorgeschoteld krijgen, is volledig van eigen bodem. "We proberen lokale ondernemingen zoveel mogelijk te steunen. Zo komen de aperitieven en wijnen van Oudsbergen, de sapjes van Zuid-Limburg, de kazen van Achel en het bier uit Helchteren", weet Fleur te vertellen. 

Je dineert in het veld, met producten recht ván het veld

Michiel Aerts

Ze werken voor de realisatie van de eet-avonden samen met een boerderij. "De ouders van Fleur bezitten het veld dat we gebruiken en uit hun hoevewinkel kunnen we halen wat we nodig hebben", vertelt Michiel. 

Eten in eigen bubbel

Het minimum aantal personen om te komen eten is 10. "Officieel zouden we tot 50 personen mogen gaan, maar we houden het voorlopig op een maximum van 20 personen" zegt Michiel. Zo wil het duo vooral de coronamaatregelen goed kunnen volgen. "Je merkt dat mensen het leuk vinden om te eten met hun eigen bubbel zonder dat er iemand bij komt zitten", vertelt Fleur.

Hun formule lijkt te werken. "We zitten onverwacht al volgeboekt voor de zomermaanden", vertelt Fleur. Nu hebben ze een online wachtrij ingesteld, voor wanneer er een plekje vrijkomt. "Als er dan een groep afzegt, kunnen we nog andere mensen laten komen."

Buitengewoon
Buitengewoon

Meest gelezen