Belgaimage

De E17 naar Gent gaat dit weekend net voorbij de Kennedytunnel drie nachten dicht

Dit weekend gaat de E17 naar Gent net voorbij de Kennedytunnel drie nachten dicht. Dat heeft te maken met de bouw van de Oosterweelverbinding. Hou rekening met vertragingen, zelfs ’s nachts.

Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, bouwt dit weekend twee tijdelijke bruggen over de E17. Die zijn nodig omdat het knooppunt van de R1 met de E17 en de E34 in Antwerpen-West in de komende jaren volledig op de schop gaat. Tijdens de bouw zal het verkeer dan over die tijdelijke bruggen kunnen rijden (zie kaartje hieronder).

Het huidige knooppunt in Antwerpen-West verdwijnt en wordt vervangen door een veiliger knooppunt zonder linkse inritten. Tijdens de bouw zal het verkeer over tijdelijke wegen en versmalde rijstroken moeten rijden. (c) Lantis

Het plaatsen van de bruggen kan alleen als de snelweg even dicht gaat. En dat gebeurt vannacht voor een eerste keer, tussen middernacht en vier uur. Dan moet je een lokale omleiding volgen, en zelfs midden in de nacht zal dat op zo’n drukke weg toch wel wat problemen opleveren. Zondag- en maandagnacht komt er nog eens een sluiting maar dan al vanaf 23u.

Vannacht zijn de verbindingen van de Kennedytunnel naar de E17 en naar de E34 dicht tussen middernacht en 4u. Wie uit de Kennedytunnel komt, moet een omleiding volgen via de afrit in Linkeroever, de Blancefloerlaan, de Halewijnlaan en de Charles de Costerlaan. Via de oprit in Sint-Anna Linkeroever kan je de E34 en de E17 weer bereiken. De lage emissiezone (LEZ) zal tijdens de omleiding - in deze zone - niet actief zijn, zegt Lantis. Tussen 4u en 7u is de weg richting Gent weer open maar je kan dan nog maar over één rijstrook rijden (zie kaartje hieronder).

Dit is de omleiding tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag (c) Lantis.

Tijdens de nachten van zondag op maandag (23u-6u30) en van maandag op dinsdag (23u-1u30) gaat de verbinding van de Kennedytunnel naar de E17 net voorbij de uitrit naar de E34 nog eens dicht. Richting E17 loopt de omleiding via de R1, de E34 en de op- en afritten in Waaslandhaven-Oost (zie kaartje hieronder).

Deze omleiding moet je volgen tijdens de nachten van zondag op maandag en van maandag op dinsdag (c) Lantis.

Meest gelezen