www.fotodp.be

Decorbouwer Tomorrowland failliet: "Een toekomst? Die is er niet"

Decorbouwer BM Projects uit Willebroek legt de boeken neer. Het bedrijf werkte onder meer mee aan de decors van het festival Tomorowland. Dat festival zou normaal dit weekend van start gaan, maar werd door het coronavirus afgeschaft. BM Projects is niet het enige bedrijf dat lijdt onder de annulatie van het festival. Ook de gemeentes Boom en Rumst verliezen meer dan twee miljoen euro aan inkomsten. 

Dat Tomorrowland dit jaar niet doorgaat, laat zich voelen bij verschillende bedrijven. Ook BM Projects, een bekende decorbouwer uit Willebroek die meewerkt aan het decor van Tomorrowland legt de boeken neer. “In maart werden er al een aantal evenementen geannuleerd. De week nadien, werd onze agenda helemaal leeggemaakt”, zegt zaakvoerder Marc Van Sintruyen aan RTV. “Voor ons is er op dit moment gewoonweg geen toekomstperspectief.”

Veertien werknemers verliezen hun baan. De kans dat er een overnemer voor het bedrijf gevonden wordt, lijkt erg klein. 

Boom en Rumst

Ook de gemeentes Boom en Rumst verliezen veel geld door de annulatie van het festival. De gemeenten verliezen dit jaar zo’n 2,3 miljoen euro aan inkomsten.

Vandaag zou het eerste festivalweekend van Tomorrowland starten, maar door de coronacrisis is er dit jaar enkel een virtueel festival. Dat vindt volgend weekend plaats. Het festival is belangrijk voor de Belgische economie, maar ook voor de bedrijven die met het festival samenwerken. 

Meest gelezen