Videospeler inladen...

"Gentse Luchtfeesten" schenkt Gentenaars concert vanuit luchtballon als troost voor geannuleerde Gentse Feesten

Vrijdagavond zijn twee muzikale luchtballonnen over Gent gevlogen, onder de noemer "Gentse Luchtfeesten". Het initiatief ging uit van het Vlaams-Marokkaans cultuurhuis Darna en de Gentse vzw Trefpunt. “We wilden de Gentenaar een cadeautje geven in deze vreemde tijden. De Gentse Feesten zijn dan wel geannuleerd, wij zorgden toch voor gratis muziek. Niet vanop een plein, maar vanuit de lucht!”

Twee luchtballonnen met een set wereldmuziek en Vlaamse kleinkunst zijn op vrijdagavond over Gentse wijken gevlogen. Organisaties Darna en Trefpunt wilden zo de Gentenaars bereiken volgens de filosofie waarmee Walter De Buck eertijds de Gentse Feesten nieuw leven inblies: een laagdrempelig volksevenement dat een brug slaat tussen de verschillende wijken en inwoners van de stad, ongeacht hun origine of stand. 

Bekijk hier de beelden van de ballonvlucht: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Concert zonder samenscholing

De muziek werd live gedraaid door de Marokkaanse dj Tarik El Hardouze en de Vlaamse dj Jan Hoozee. Ook de Gentse zanger Wim Claeys deed een muzikale bijdrage. “We hebben cultuur naar de Gentenaars gebracht, zonder ze te verzamelen op één plek. Volledig coronaproof”, zegt Mehdi Maréchal van Darna.

“Zo leuk om te zien hoe de mensen terugzwaaiden! Het was echt geslaagd. En het was absoluut de speciaalste set die ik ooit heb gedraaid”, bevestigt Jan Hoozee. Ook de Gentse burgemeester Mathias De Clercq, die dezelfde ochtend nog had opgeroepen tegen samenscholingen, vond het een mooi initiatief en deelde een filmpje op sociale media. 

kasto80

Meest gelezen