Campooz

Kampeerwinkel in Evergem verkoopt tot dubbel zoveel door coronacrisis: "We zien klanten zonder enige kampeerervaring"

The Camping Store in Evergem, één van de grootste kampeerwinkels van Europa, verkoopt opvallend meer kampeermateriaal sinds begin juli. "Mensen die anders met het vliegtuig op reis gaan, kiezen nu voor een kampeervakantie. We zien meer jonge gezinnen met kinderen", zegt zaakvoerder Bruno Reunes.  

In de kampeerwinkel The Camping Store in Evergem werken extra jobstudenten om de grote vraag aan te kunnen. "Het is drukker dan anders en ook het profiel van de klanten is anders", zegt zaakvoerder Bruno Reunes.  De meeste nieuwe klanten lijken mensen te zijn die normaal gezien voor vliegvakanties kiezen en daar overnachten in de lokale horeca. "Door de coronacrisis zien we veel meer mensen die voor het eerst voor een avontuurlijke reis kiezen, vooral jonge gezinnen. We krijgen veel meer vragen en moeten veel meer advies geven", lacht Reunes. 

Glamping, caravans en mobile homes

Naast het klassieke kampeermateriaal verkoopt de zaak nu vooral tenten die zonder veel inspanningen opgezet kunnen worden en voor het nodige comfort zorgen. "De vouwwagens verkopen echt heel erg goed. Dat zijn eigenlijk aanhangwagens waar tenten inzitten die heel snel en eenvoudig op te zetten zijn. Ook opblaasbare tenten, zonder tentstokken, doen het erg goed", zegt Reunes. Daarnaast verkoopt ook ander kampeermateriaal  erg vlot. "Kampeerstoelen, bestek, borden, glazen... heel wat mensen lijken alles voor het eerst te moeten kopen." 

Op reis in eigen land

De meeste nieuwe klanten in de kampeerzaak kiezen voor een reis in eigen land. "Heel wat buitenlandse campings hebben nog veel plaats, in eigen land is het wel drukker. Mensen laten veel afhangen van het weer. Als je kampeert, ben je op dat vlak wat meer flexibel."

kasto80

Meest gelezen