Leuven plaatst drie mobiele speelcontainers: "Zo kunnen we snel een tijdelijke speeltuin creëren"

De stad Leuven plaatst op drie verschillende plekken een speelcontainer. "Het geeft ons de mogelijkheid om heel snel een nieuw speelelement te plaatsen in de stad," zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina.

Deze week laat de stad Leuven drie speelcontainers plaatsen. De containers zijn mobiel en kunnen dus makkelijk ingezet worden om ergens een tijdelijke speeltuin te creëren. In het park De Bruul staat het grootste exemplaar en de twee kleinere versies vind je in de Speltstraat in Wilsele en op het Blauwputplein in Kessel-Lo.

Tijdelijke oplossing

De kinderen kunnen de speeltuin in De Bruul niet meer gebruiken omdat hij wordt vernieuwd. Daarom krijgen ze een grote speelcontainer als alternatief. "Om de tijd op te vullen tot de definitieve speeltuinen er staan, hebben we deze containers aangekocht die we heel snel konden plaatsen," vertelt Vansina.

Op het Blauwputplein is er deze zomer ook 'Leuven Plage'. Met zo'n speelcontainer is er iets extra voor de kinderen tijdens dit evenement. Maar de container zal na 'Leuven Plage' ergens anders ingezet worden. Het exemplaar van de Speltstraat in Wilsele blijft er wel staan, totdat er een andere speeltuin komt. Daar is een nieuwe woonwijk met veel kinderen die er volop gebruik van kunnen maken.

Meest gelezen