Man van 41 komt om bij brand in Huizingen

Een man van 41 is afgelopen nacht om het leven gekomen door een brand in zijn woning in Huizingen, deelgemeente van Beersel. De brand begon waarschijnlijk in de keuken. De buren alarmeerden de hulpdiensten maar de hulp kwam te laat.

Rond 4 uur vannacht brak er brand uit in een rijwoning in de Sint-Leonarduslaan in Huizingen. Het vuur ontstond waarschijnlijk in de keuken door een kookpot die op het fornuis was blijven staan. De buren werden gewekt door hun eigen rookmelder. “Ik werd gewekt door het gepiep en rook ook onmiddellijk een brandgeur”, vertelt één van de buren. "We zijn nog gaan kloppen en aanbellen bij onze buur, maar kregen helaas geen reactie.”

De buren verwittigden de hulpdiensten. De brandweerlieden konden de man nog naar buiten halen en probeerden hem te reanimeren, maar het was al te laat.  De man was sinds enkele jaren gescheiden en laat een tienerzoon achter. De jongen verbleef die nacht gelukkig bij zijn moeder.

Meest gelezen