Mondmaskers nu ook verplicht op de Vogelenmarkt in Antwerpen

Vanaf morgen moet je een mondmasker dragen op de markt op het Theaterplein in Antwerpen, beter gekend als de Vogelenmarkt. De stad heeft dit beslist omdat het aantal coronabesmettingen de laatste dagen weer toeneemt. Marktkramers waren al verplicht om een mondmasker te dragen, maar nu geldt dat dus ook voor de bezoekers. 

Het Antwerps stadsbestuur roept iedereen op om de basisregels in de strijd tegen corona te blijven respecteren en verplicht een mondmasker voor de bezoekers op de zaterdag- en zondagmarkt. De verplichting gaat in vanaf morgen, zaterdag 18 juli. De marktkramers waren al verplicht een mondkapje te dragen.

Je mag je mondmasker wel afzetten om iets te eten of te drinken aan de eetstandjes. Daar gelden de regels die ook op restaurant of café gelden: maximaal met 15 aan een tafeltje, en iedereen moet aan zijn eigen tafeltje blijven zitten.

Meest gelezen