Mondmaskers nu verplicht op de markt in Turnhout

Ook in Turnhout moet je vanaf morgen een mondmasker dragen om naar de markt te gaan. Eerder hebben onder meer Mol en Herentals mondmaskers op de markt verplicht. En ook in Antwerpen op de exotische markt en de vogelenmarkt, zijn mondmaskers al verplicht. "Ook in Turnhout kunnen we niet anders", zegt schepen Francis Stijnen (CD&V).

De maatregel om mondmaskers te dragen op de markt, komt er naar aanleiding van de stijgende coronabesmettingen. "We zien dat de besmettingen toe beginnen te nemen", zegt Francis Stijnen. "Het is belangrijk dat we onze markt kunnen blijven organiseren. Daarom willen we op tijd maatregelen treffen."

De afstandsmaatregel van 1.5 meter valt op de markt niet altijd na te leven

Francis Stijnen (CD&V)

Die maatregelen zijn wel degelijk nodig volgens de schepen. "De afstand van 1.5 meter is niet altijd na te leven. Als de mensen samen staan te wachten in de rij, is dat soms moeilijk. De mondmaskers zorgen dus voor een extra veiligheid", klinkt het.

Doorsteek in circulatieplan

Het circulatieplan van de markt wordt ook herzien. "We gaan hier en daar een doorsteek voorzien. Sommige mensen willen niet het volledige traject afleggen en kunnen nu dus doorsteken en zo enkele kramen overslaan. De looprichtingen en in- en uitgangen blijven hetzelfde", voegt Stijnen toe.

Meest gelezen