Laurie Dieffembacq

NMBS legt extra treinen in voor topweekend aan de kust

De NMBS speelt in op het verwachte drukke weekend aan de kust en legt extra treinen in. Ze doen dit om de toeristen beter te kunnen spreiden.

De kust verwacht dit weekend het eerste echte topweekend. De NMBS legt daarom zo'n 50-tal extra treinen in naar de kust. De organisatie hoopt daarmee de toeristen beter te kunnen spreiden en de afstand te kunnen bewaren. Toch rekent de NMBS ook op de verantwoordelijkheid van de mensen.

"Wil je met de trein naar de kust, check dan onze routeplanner waar we doorverwijzen naar de druktebarometer van de kust", zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. "Draag je mondmasker als je het station binnenkomt. Als je ziet dat het te druk is op de trein, probeer dan om een volgende trein te nemen."

Meest gelezen