Politie roept hulp in van inwoners na vandalisme in Affligem: “Daders op hun plichten wijzen”

In de nacht van woensdag op donderdag hebben vandalen verschillende vernielingen aangebracht in Affligem. Daarom doet de politie een oproep naar mogelijke slachtoffers en beeldmateriaal dat de daders kan identificeren.

In Affligem hebben vandalen heel wat vernielingen aangericht in de nacht van 15 op 16 juli. “Verschillende verdeelkasten van Telenet werden geviseerd en vernield. Ook een brievenbus hebben de vandalen omver gegooid”, vertelt Woordvoerder Steven De Ridder. “De Grot in Affligem waar mensen komen bidden, werd dan weer beklad met kaarsvet. Daarnaast werden ook de ruitenwissers van verschillende voertuigen omhoog gezet. Ze werden gelukkig niet afgebroken.”

Oproep aan inwoners

De politie van Affligem roept daarom de hulp in van de inwoners. “In de eerste plaats hopen wij bewijsmateriaal te kunnen bekomen om de daders te identificeren. De inwoners die in het bezit zijn van camera’s willen we vragen om hun opnames te controleren om te zien of ze verdachte handelingen of personen opmerken”, zegt De Ridder. “Daarnaast roepen wij de slachtoffers van het vandalisme op om zich te melden bij de politie zodat de daders op hun plichten gewezen kunnen worden.”

Meest gelezen