Preventieve coronamaatregelen in woonzorgcentrum Mol, bewoners mogen site niet meer verlaten

Door het toenemend aantal coronabesmettingen in ons land, worden in de gemeente Mol de beschermingsmaatregelen uitgebreid. Bewoners van het woonzorgcentrum Ten Hove mogen tijdelijk de site niet meer verlaten. “Er zijn geen besmettingen in het woonzorgcentrum, maar omdat de bewoners tot een risicogroep behoren willen we voorzorgen nemen”, vertelt waarnemend burgemeester Hilde Valgaeren (N-VA).

Het woonzorgcentrum heeft de beslissing in samenspraak met de gemeente genomen. “We willen onze bewoners zo goed mogelijk beschermen.", zegt Valgaeren. "Daarom hebben we gekozen voor de voorzichtige aanpak en mogen de bewoners de plaatselijke horeca niet meer bezoeken. Ze mogen geen wandelingen meer maken buiten het domein.”

Bezoek wel toegelaten

Bezoek ontvangen mag wel nog altijd in het woonzorgcentrum in Mol. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) roept vanmiddag de werkgroep voor woonzorgcentra versneld bijeen, nu het gemiddeld aantal besmettingen al negen dagen op rij stijgt. De werkgroep besliste eerder bijvoorbeeld wanneer er wel en geen bezoek mocht zijn in de woonzorgcentra.

Meest gelezen