Radio 2

Symbolische begrafenis voor de beurzensector

In het standenbouwbedrijf Bulik in Izegem is vanmorgen een symbolische begrafenis gehouden voor de beurzensector. Enkele standenbouwers en bedrijven uit de branche organiseerden de actie omdat ze zich grote zorgen maken over de toekomst. Door de coronapandemie zijn beurzen nog altijd verboden.

Beurzen zijn nog altijd verboden en er is ook nog geen zicht op wanneer dat zou veranderen. Jean Van Houtrijve van het Roeselaarse bedrijf Visix, dat levert aan standenbouwers, woonde de actie bij. "De laatste dagen is er weer een opflakkering van het coronavirus. Dat is geen gunstige evolutie, maar ik vind toch dat de overheid de sector perspectieven moet kunnen geven.”

Chaos in winkels

Van Houtrijve hoopt dat er in september weer vakbeurzen kunnen georganiseerd worden. “Dat valt volgens mij perfect te doen op een veilige manier. Als ik zie hoe het er in sommige grote winkels aan toe gaat, met alle mensen die kriskras door elkaar lopen, dan denk ik dat wij dat veel veiliger kunnen. De standenbouw is het gewoon om goed te organiseren."

Op de begrafenis was ook een doodskist, die is door iedereen ondertekend. De bedoeling is nu om het deksel van de kist op te sturen naar het kabinet van premier Wilmès.  

Radio 2

Meest gelezen