EPA

"Rambo van Zwarte Woud" opgepakt: Duitse politie kan voortvluchtige, gewapende man overmeesteren

In Duitsland is Yves Rausch, een voortvluchtige gewapende man omschreven als de "Rambo van het Zwarte Woud", opgepakt. Dat meldt de Duitse politie op Twitter. De politie slaagde erin de man te ontwapenen en te arresteren. De man was al sinds zondag op de vlucht nadat hij vier politiemannen had overmeesterd.

Rond 18 uur plaatste de politie van Offenburg, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, het volgende bericht op Twitter: "Na enkele dagen zoeken naar Yves Rausch, die in de bossen rond Oppenau was ondergedoken, heeft de politie de 31-jarige man opgepakt. Hierbij zijn vier vuurwapens in beslag genomen."

Daarmee komt een einde aan een klopjacht van zes dagen. Yves Rausch sloeg afgelopen zondag op de vlucht nadat hij vier agenten had overmeesterd en ontwapend. Een inwoner van het dorpje Oppenau, in het zuiden van Duitsland, had de politie gebeld omdat een man met pijl en boog in het dorp rondliep. Toen de politie ter plaatse kwam, slaagde Rausch erin van alle vier het dienstwapens af te nemen, waarna hij op de vlucht sloeg, het Zwarte Woud in. Een bos dat hij heel goed kent.

Sindsdien waren tientallen agenten naar hem op zoek, met speurhonden, patrouillewagens en helikopters. De plaatselijke bevolking werd gewaarschuwd omdat de man naar verluidt zwaar bewapend was. Naast de vier dienstwapens van de politie, droeg hij dus ook een boog en een of meerdere pijlen en een mes.

De 31-jarige man werd in de Duitse pers tot "Rambo van het Zwarte Woud" gedoopt, omdat hij vaak in camouflagekledij rondliep en een wapengek zou zijn. Het is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die eerder al vaak in aanraking kwam met het gerecht.

Meest gelezen